3 de març 2016

YOUTUBE


YouTube és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Va ser creat per tres extreballadors de PayPal el febrer de 2005 i, posteriorment va ser adquirit per Google l'octubre de 2006 a canvi de 1650 milions de dòlars. Ara opera com una de les seves filials.


Gràcies al YouTube han sorgit els youtubers, que són ídols de masses amb milions de seguidors que es guanyen la vida penjant vídeos a la xarxa.


El sistema de pagaments de YouTube es realitza en relació amb els anuncis que  són vistos en els vídeos. S'estima que cada 1000 visites es rebran 1'00 $ (0,74 €). Els "M'agrada" només serveixen perquè els vídeos es posicionin millor respecte a altres gravacions similars quan un usuari fa una cerca o per a la llista de contingut similar que apareix a la dreta dels vídeos.
Per tant, si creiem que ens podem guanyar la vida com a youtubers, necessitem almenys 700.000 visites de vídeo mensuals.


Llista dels 5 youtubers més rics del planeta:


  1. PewDiePie               (8’47 milions d’euros)


  1. BluCollection            (6’3 milions d’euros)


  1. DisneyColletorBRR  (5’06 milions d’euros)


  1. Smosh                      (4’5milions d’euros)


  1. SkyDoesMinecraft    (3 milions d’euros)


Per a què serveix el youtube?


1.Mitjà de comunicació
Diaris, revistes, ràdios i cadenes de televisió utilitzen aquesta plataforma web per arribar a més públic.


2.Mitjà d’expressió
Sectors socials, religiosos, polítics, econòmics i governamentals, utilitzen Youtube per a difondre ideologies i també com a mitjà de lliure expressió d’idees.


3.Lloc d’entreteniment
Aquesta pàgina web també es pot utilitzar per al lleure, ja que hi ha molt de contingut destinat a  aquest sector.  


4.Eina d’aprenantatge
Hi ha molts tutorials amb els quals podem aprendre qualsevol cosa que ens interessi, com per exemple: documentals, matemàtiques...


En definitiva, YouTube és un gran invent, però moltes vegades en fem un mal ús, i no l’aprofitem al màxim, ja que ens passem hores i hores mirant vídeos (que ja està bé fer-ho, però no de manera excessiva)  quan podríem aprendre milions de coses amb el mateix YouTube (receptes, classes d’anglès)

A través de  l’enquesta que hem realitzat als alumnes de 4t B, hem vist que la majoria dels adolescents utilitzen YouTube com a entreteniment, tot i que alguns també l’utilitzen com a eina d’aprenentatge

5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Gran article, interessant per mi ja que faig ús habitual de you tube.

    ResponElimina
  4. Gran article, interessant per mi ja que faig ús habitual de you tube.

    ResponElimina
  5. Un article molt interesant, un article digne de 7

    ResponElimina