14 de març 2016

LES SÈRIES


Com tots sabeu, avui dia, les sèries són un mitjà que molta gent utilitza per desfogar-se, per desconectar dels seus problemes i deixar de banda la vida real per una estona. Hi ha molts tipus de sèries, de moltes nacionalitats i de molts temes diferents. Això és degut a la gran quantitat de gent de diferents edats i de diferents gustos que les segueixen. Aquest article és un recull de les opinions d’una petita part de la població, concretament, els alumnes de 4t B. Segons la informació recollida en l’enquesta, hem arribat a la següent conclusió:

Les sèries que més agraden entre els alumnes són les de comèdia, això, segons el nostre punt de vista, és perquè són les que més ens fan desconectar i les que ens entretenen més. Probablement tots estarem d'acord amb el fet que sempre va bé, després de fer bona feina, sentar-nos al sofà, encendre la televisió i riure una mica amb qualsevol de les sèries d'aquest tipus que avui dia podem trobar. Les que segueixen són les policíaques, que ens aporten moments d'intriga i tensió i, que moltes vegades, ens fan sentir com policies quan descobrim qui és l'assassí abans que el propi protagonista ho faci. Les terceres en el nostre TOP de sèries són les de ciència ficció, moltes vegades futuristes, aquest aspecte és interessant i ens fa pensar i somiar en el futur, en l'espai i en totes aquelles coses que a tots ens agradaria viure, però que són experiències limitades.
Altres sèries també vistes són les drama, que ens deixen tenir moments d'emoció i de plorera que a tothom agrada; i les de anime, un tipus que s'ha posat molt de moda últimament i que ens porten a un altre món on tot pot passar.




La sèrie preferida dels alumnes de 4t B és "Modern Family", una sèrie de comèdia d'una família peculiar i el seu dia a dia. Ens mostra la vida d'aquesta família i els problemes que afronten d'una manera molt còmica i especial. Les sèries que la segueixen són: "The Big Bang Theory", també còmica, que explica la vida d'un grup d'amics i genis, que s'enfronten al món, on són gent incompresa i estranya i que es tanquen en el seu món de còmics i superherois; i Teen Wolf, que ens explica les vivències d'un jove que s'ha convertit en home llop i ha de lluitar contra els seus enemics amb l'ajuda dels seus amics.
                                   


Deixant de banda les que més agraden, ara parlarem de les més vistes, que són les següents:
"Modern Family", que coincideix amb la que mes agrada; "The Big Bang Theory", que també coincideix; i "La que se avecina", sèrie còmica que mostra la vida dels veïns d'una urbanització i les seves bogeries.



                          
La majoria dels participants diuen que veuen aquestes sèries a través de la televisió, nosaltres suposem que és perquè el seure al sofà i tenir el comandament a distància a la mà és una tradició difícil de deixar enrere. Aproximadament la quarta part dels alumnes les veu per internet, cosa que cada vegada va augmentant, fins que l'internet substitueixi la televisió i tinguem l'ordinador davant el sofà. Finalment, una minoria les veu a través de DVDs.




                           

Majoritàriament, es veuen les sèries en soledat, perquè, a qui li agrada que li vingui la plorera quan hi ha tota la familia mirant? O simplement pel fet que els horaris no coincideixen, i passem més hores sols que acompanyats. Poca gent les veu amb la família i encara menys gent les veu amb els amics. Com tots sabem, actualment, el jovent no queda amb els amics per mirar sèries, si no que els joves ens passem les tardes enganxats a la Playstation o a l'ordinador jugant a videojocs (sort que encara hi ha extraescolars per treure els ulls de les pantalles).


                                   
La gran majoria prefereix les sèries estrangeres, ja que normalment tenen més pressupost i estan més ben fetes. També pot ser perquè són més interessants o perquè els estrangers tenen més imaginació, però això no es pot dir. Una minoria prefereix les nacionals, la gent amb esperit patriòtic, o també  pot ser que les sèries d'aquí no siguin tant dolentes.
Encara que la gent prefereixi les estrangeres, la majoria les veuen en castellà. També algunes es veuen versió original, com les catalanes, i més rarament, les angleses i les japoneses (normalment anime).

      
                       



Un terç dels participants coincideix en que quan la sèrie té moltes temporades, els acaba cansant. Dos terços diuen que el nombre de temporades no té importància si la sèrie és de qualitat. La meitat dels alumnes veuen tots els capítols que poden quan tenen temps, cosa que fa que en vegin pocs, ja que amb tots els deures, examens i treballs que han de fer, tenen poc temps.





 En conclusió, com hem vist, hi ha tot tipus de sèries, per totes les edats i per tots els gustos, però segons aquesta enquesta, la majoria dels alumnes de 4t B veurien una sèries de comèdia, que els hi agradaria molt, a través de la televisió, la veurien sols , els seria igual el nombre de temporades i veurien pocs capítols poques vegades a la setmana perquè no tindrien temps.
                                            Paula Duran, Nuria Comas i Marina Moreno

3 comentaris:

  1. M'ha semblat molt interessant, crec que, com s'ha mencionat en el text, que l'internet acabara substituint a la televisió.
    La popularitat de l'anime està augmentant cada cop més i crec que és una cosa molt interessant que podria canviar una mica l'estadística.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb en Xavier i també crec que el fet de què hi hagin molts deures i examens ens afecta alhora de voler mirar una sèrie.

    ResponElimina