29 de febr. 2016

QUINS BATXILLERATS PODEM FER DESPRÉS DE L’ESO?

Un cop acabada l’ESO, si volem continuar estudiant, tenim diversos camins post obligatoris: cicles formatius, batxillerats, etc. Aquest últim, dura dos cursos és la via més ràpida per accedir a la Universitat, si tenim clar que això es el que volem fer. Tot i que n’hi ha d’altres, al nostre centre actualment hi ha la possibilitat d’escollir entre quatre tipus de batxillerat: arts plàstiques, arts escèniques, humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. A més podem obtenir la doble titulació amb el BATXIBAC.
Hem fet entrevistes a alumnes de tots els batxillerats del nostre institut i a continuació us mostrem un resum dels resultats:

ENTREVISTA A ALUMNES DE BATXILLERAT ARTÍSTIC :
Hem entrevistat a 26 alumnes d’aquest batxillerat. La majoria d’estudiants consideren que aquest batxillerat era com s’ho esperaven, tot i que també hi ha hagut una minoria que ha dit que s’ho esperaven més pràctic i més difícil.
Resultado de imagen de artisticoA la majoria dels alumnes els agraden les classes ja que gran part d’assignatures les han triat ells mateixos i, per tant,  fan el que els agrada i el que els interessa. Tot i això, hi ha alguns casos en els quals han dit que no els agradaven les assignatures comunes, ja que eren molt teòriques.
Els canvis que creuen que han fet en passar de l’ESO al Batxillerat són: dedicar més hores a l’estudi, organitzar-se millor el temps, prendre apunts, esforçar-se més, estar atents a classe i estudiar molts dies abans dels exàmens.
Els alumnes d’aquest batxillerat creuen que les sortides que tenen són: disseny gràfic, disseny escenogràfic, disseny de moda, comunicació audiovisual, fotografia, il·lustració, dibuixant de còmics, músic, pintor, escriptor, escultor i arquitecte.
La meitat dels alumnes no considera difícil aquest batxillerat, ja que només cal esforçar-se una mica més del que han treballat a l’ESO. L’altra meitat el considera difícil, ja que cada curs que passa és més complicat.
Mes informació al següent enllaç:
  
ENTREVISTA A ALUMNES DE BATXILLERAT D’HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS :
Hem entrevistat 27 alumnes. Tots ells han dit que han hagut de fer canvis a l’entrada a batxillerat, com per exemple: tenir la mentalitat més oberta, madurar i organitzar-se millor, ser més disciplinat, constant i responsable, estudiar i dedicar més temps i estar més atent a classe.
La meitat d’aquests estudiants no sap encara a què es vol dedicar. Dels que ho saben, els estudis més triats són: periodisme, ciències polítiques, magisteri, psicologia, publicitat i dret.
Resultado de imagen de humanidades y ciencias socialesA casa, els alumnes dediquen una mitjana diària d’una hora per fer deures i 2 d’estudi, tot i que han especificat que aquest temps varia en funció de la feina que tenen, i a vegades necessiten fins a 4 o 5 hores diàries quan hi ha exàmens.
Un terç dels entrevistats han dit que els sembla difícil, ja que és molt teòric i s’ha d’estudiar molt. Els altres dos terços han dit que la qüestió es posar-s’hi i que és assequible per a tothom que tingui ganes de fer-ho, s’esforci i hi dediqui temps a casa. També és veritat que han dit que hi ha algunes assignatures que els costa més, però sempre n’hi ha algunes que se’ls donen millor que d’altres.
Aquests estudiants ens han dit que han triat aquest batxillerat perquè els interessa, els agrada més les assignatures, creuen que se’ls dona millor o els sembla més fàcil, i sobretot, perquè creuen que és el que millor els va per a la Selectivitat, per entrar a la universitat o pel seu futur en general.
Les sortides que creuen que té aquest batxillerat són: periodisme, dret, magisteri, món de l’empresa, publicitat, màrqueting, economies, ciències polítiques, arqueologia, administració d’empreses i psicologia entre d’altres.
Mes informació:
  
ENTREVISTA A ALUMNES DE BATXILLERAT DE CIÈNCIES I TECNOLOGIA:
Dels 13 alumnes entrevistats, 5 han dit què han triat aquest batxillerat perquè els hi agrada, 6 perquè el necessiten per accedir als estudis que volen fer, i els altres 2 no ho tenien gaire clar i finalment es van decidir per aquesta modalitat.
Resultado de imagen de cientifico y tecnicoNou alumnes han considerat que aquest batxillerat és difícil perquè diuen que s’ha de dedicar molt de temps a estudiar i a vegades els professors van massa ràpid a l’hora d’explicar. Una persona ha dit que depèn de cada assignatura i els altres tres han dit que és bastant fàcil.
La majoria d’estudiants dediquen a l’estudi, a casa, d’entre una a tres hores i a fer deures entre mitja i una hora, tot i que quan hi ha exàmens en solen ser més.
Les sortides professionals que els alumnes creuen que té aquest batxillerat són: enginyeria, medicina, arquitectura i biologia.
A una minoria no els agraden les classes perquè diuen que hi ha molta matèria per estudiar i creuen que és difícil; a les altres persones els agrada perquè diuen que els interessen els temes que tracten.
Els canvis que creuen que han fet en entrar al batxillerat són: organitzar-se millor el temps per estudiar, dedicar més hores a l’estudi, concentrar-se més en les classes, ser més responsablse i estudiar més.
  
EL BATXIBAC
Batxibac (doble titulació batxiller - baccalauréat francès)
El programa Batxibac permet, als alumnes que el fan, cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa i cursar a més a més les matèries de Llengua i literatura franceses i d’història de França.

ENTREVISTA A ALUMNES DE BATXIBAC
Resultado de imagen de franciaTothom que ha triat fer el batxibac ho ha fet per poder anar a estudiar a França o per poder aprofundir més en l’estudi de la llengua francesa.
La majoria d’estudiants han dit que els sembla difícil perquè es necessita més treball i aplicació que en un batxillerat normal, tot i que arriben a acostumar-s’hi.
Encara que hi ha excepcions, hi ha una mitjana d’estudi a casa cada dia d’entre dues i tres hores, tot i que sovint quan hi ha exàmens solen ser quatre hores o més.
Tots diuen que tenen l’opció d’anar a estudiar a França i també de poder anar a treballar.
A tots els alumnes els agraden les classes perquè són dinàmiques, malgrat això hi ha una minoria que considera que aquest batxillerat és una mica difícil.
  
En resum, esperem que sigui un article que us ajudi a orientar-vos en la tria del vostre batxillerat.
Laura Comas i Laura Villarroel.

6 comentaris: