29 de febr. 2016

LAS BALEADAS

Tots els països tenen unes cultures, un plat típic... Nosaltres personalment volem parlar sobre el plat més típic de Honduras. Hem triat parlar sobre això perquè una de les dues articulistes és de Hondures.
Ara us explicarem que són i com es fan les Baleadas:
La baleada és un dels plats més representatius de la gastronomia Hondureña. És una tortilla de farina farcida amb frijoles, formatge ratllat i mantega.  
Ingredients:
  • 1 libra de farina de blat (1 libra= 2 tasses)
  • 1 cullerada de mantega
  • ¼ d’una cullerada de soda
  • ¼ d’una cullerada de Sal o al gust
  • ½ tassa d’aigua
  • Frijoles
  • Formatge ratllat
  • 1 ou
Elaboració:
    Barrejar els ingredients

  1. Barrejar tots els ingredients en un recipient gran, menys l’aigua, que s'hi va afegint poc a poc.
Formar un cilindre
2. Amassar la farina i formar una massa, fins que quedi suau i no s’enganxi a les mans.
3. Formar un cilindre llarg amb la massa 



         
Dividir-lo en boletes
4. Desprès dividir-lo en boletes ( del tamany de la palmell de la teva mà).
5. Deixar reposar les boletes 30 minuts.

Posar la tortilla al comal


6. Posar a escalfar un comal i estirar les boletes amb un corró o una ampolla i fer la tortilla.

 7. Posar la tortilla al comal i donar-li volta fins                                        que estigui feta.
     
Preparar els frijoles


8. Mentre es fan las tortillas pots començar a fer los frijoles. Primer posar oli a la paella i quan estigui calent posar els frijoles.
En principi ha de quedar així


  

   9. Preparar la tortilla i disfruteu d'aquest plat.


                            
                                                              Karla Gonzales i Andrea Martín

                                                                                                                     

5 comentaris: