13 de des. 2015

MÚSICA

Hem triat alguns temes de música que creiem que us poden interessar i   que són molt coneguts en aquest any, 2015. Tambè hem triat cantants   coneguts d’aquests tipus de música com 50 cent, Maluma, Marc   Anthony, Taylor Swith i Amèrico (Domingo Jonny).

Tipus de música

Reggaeton: El reggaeton és una expressió musical urbana que té els   seus orígens en la música llatinoamericana. El gènere va ser inventat,  format i donat a conèixer a Puerto Rico, d'on va adoptar el seu nom. El   reggaeton combina influències musicals jamaicanes amb   llatinoamericanes, com ara la salsa.El reggaeton va entrar a Espanya   com una música popular. A mitjans de la dècada del 2000, durant les  tertúlies de xafarderia rosa, anuncis cridaners oferien politons de  Palante (Nicky Jam), Gasolina (Daddy Yankee) i Balla, bruna (Hèctor i  Tito). El gènere també enganxava des del carrer: passejant per la  madrilenya plaça de Cascorro, els grups de nenes gitanes jugaven a la  goma al ritme del Papi Chulo (Lorna).

Maluma: És un cantant colombià, quan era molt jove, va  iniciar la seva  carrera musical a Medellín, aconseguint ser reconegut a   nivel llatinoamericà, arribant a ser nomenat a diversos premis musicals   internacionals. ­ 
Salsa: música cubana amb altres elements de música caribenya,  
música llatinoamericana i jazz, especialment el jazz afrocubà. La salsa   va ser desenvolupada per músics d'origen llatí al Carib hispà i la ciutat   de Nova York.

Marc Anthony: Marco Antonio Muñiz, més conegut pel seu nom artístic Marc Anthony. L'estil de les seves cançons va des de la salsa, passant pel pop. ­L'estil de les seves cançons va de la salsa al pop.


Pop: la música pop és una de les interpretacions musicals orientades a un públic molt ampli que, en principi, es contraposa a la música considerada com a clàssica, Fa temps el Pop era un sinònim de Rock and roll.

Taylor Swift, és una cantant estadounidenca, criada en Wyomissing, Pensilvania. Als 5 anys va començar a escriure cançons senzilles i a cantar en concursos de “karaoke” i fires a la seva ciutat natal. Swift és coneguda per escriure cançons narratives sobre les seves experiències personals. ­

Rap: És un estil musical basat en ritmes que sorgeix als barris negres novaiorquesos i vinculat des de principis dels 80 als ambients de la  cultura hip hop. En les primeres presentacions de grups de rap, l'estil es basava en les músiques d'un Disc Jockey que, utilitzant algunes cançons i fent servir talls i mescles, aconseguia una composició que funcionava com a fons sonor perquè pogués rapejar un MC o diversos intèrprets al mateix temps.

50 cent: És un cantant de rap i hip hop,també és un dels rapers que més discos ven i més diners guanya. Nascut al barri novaiorquès de Queens, 50 cent traficà amb drogues des dels dotze anys fins que decidí iniciar una carrera artística com a cantant de rap. L'any 2000 va sofrir un atac i rebé nou trets de pistola; una de les bales l'impactà a la mandíbula i li provocà un canvi a la veu. L'any 2002 fou descobert per Eminem i signà per Interscope Records. ­

Cumbia: És un estil de música tradicional de  Colombia y Panamà i un ball popular en diferents paÏsos llatinomericans.

Domingo Johnny Vega Urzúa: més conegut com a Américo és un cantant de música tropical xilè. Es va fer conegut a la banda Alegria, després de la qual cosa llançaria la seva posterior carrera com a solista. Nascut a Arica, és fill del també cantant de boleros Melvin "Cor" Américo i de Leyla Urzúa. És el menor de vuit. Al costat de la banda nacional, Américo va gravar 11 discos, entre els quals destaquen: "El nou tropical", "En viu, Teatre Monumental 1 i 2",  "Som part de la teva vida" i "El teu cor ens pertany", amb els que van obtenir discos d'Or i de Platí ­ Americo.

Tamara Àlvarez i Escarlet Faundez

2 comentaris:

  1. És un tema molt extens i molt interessant. També trobo que està ben explicat i el·laborat, ja que m'agraden els estils de música que han posat. Bona feina, bon treball i bona actitud!

    ResponElimina
  2. És un tema molt extens i molt interessant. També trobo que està ben explicat i el·laborat, ja que m'agraden els estils de música que han posat. Bona feina, bon treball i bona actitud!

    ResponElimina