13 de des. 2015

HALLOWEEN

El que avui coneixem com halloween, se celebrava fa més de 3000 anys, ho feien els celtes, un poble guerrer que habitava zones d’ Irlanda, Anglaterra, Escòcia i França. Precisament el 31 d’octubre, els Celtes celebraven el cap d'any amb el Samhain , una festa pagana . Amb la immigració europea als Estats Units , principalment la dels irlandesos catòlics el 1846 , va arribar la tradició de Halloween al continent americà. 

Quan es parla de Halloween es pensa en disfresses, maquillatge, festa, dolços i nens; però la tradició, indica que la seva tradició no sempre ha estat alegre, i els rituals que es practicaven durant la nit tenien un caràcter purificador i religiós. Ara en l’actualitat, hallowen se celebre d’una manera diferent; ara la nit del 31 d’octubre els nens i nenes es disfressen normalment d’algun personatge terrorífic, però també es disfressen d’altres coses. Els nens van casa per casa demanant caramels, dolços o alguna cosa bona per menjar. Aquí a Espanya no es sol fer tot això, però als Estats Units sí que es fa.
El menjar típic de hallowen: Trossos de caramel dur fet amb sucre de canya, pomes caramelitzades, caramels de tres colors, blanc roig i groc imitant la forma del panís (cereal) petits caramels amb la forma i el color d'una carabassa, cacauets amb closca inclosa, pastís o empanada farcida de carabassa. També caramels amb formes relacionades amb el món dels morts: calavera, ossos, cucs, etc.
S’han fet moltes pel·lícules sobre halloween, normalment les posen a la televisió una setmana abans de halloween que expliquen  alguna història terrorífica o simplement una experiència en el dia de halloween. 
Les pel·lícules típiques de halloween son als  parcs d’atracció, com Port Aventura on sempre fan alguna oferta especial i decoren  tot el parc amb coses de halloween. En els jocs electrònics on quan arriba halloween, sempre treuen alguna cosa relacionada com per exemple: League of legends.

Esperem que us hagi agradat el nostre article i gràcies per llegir-­lo.
Oriol Beltrán i Iñaqui García

1 comentari:

  1. El títol i la imatge m'ha convidat a llegir l'article i m'ha agradat molt, ja que aquesta és una de les meves festes preferides.

    ResponElimina