8 de juny 2015

L'IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DEL FUTBOL

Segons un informe del Grup de Acció Financera (GAFI) de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) el juny del 2009, el futbol és l’esport que mou més diners al món. Aquest impacte és provocat pels jugadors  professionals, ja que n’hi ha 38 milions i són els que fan del futbol un gran negoci. Però també n’hi ha d’amateurs que en són 227 milions i juguen a futbol per diversió. Només a Europa es mouen 13.800 milions d’euros i hi ha els jugadors amb els sous més alts del món.


Els jugadors de futbol cobren molts diners i això fa que la majoria de jugadors facin projectes socials ajudant  les persones amb qualsevol tipus de dificultat i convertint-se moltes vegades, pels nens, en els seus models a seguir i en els seus ídols com Leo Messi, Neymar Jr, Cristiano Ronaldo, Casillas... Això fa que aquests jugadors estiguin molt ben valorats per la majoria de la gent, però també hi ha els qui els critiquen perquè diuen que els jugadors són tractats de persones diferents i amb més drets  i que cobren massa per la seva feina. A continuació dos exemples de jugadors famosos que han fet projectes socials.


Ronaldinho Gaúcho compta amb un projecte solidari molt important. Cada dia demostra que té un estil de vida de molta diversió i sempre està rient , aquest esperit el porta a voler que tots els nens somriguin i estiguin feliços, això ho demostra fent un institut que atendrà a 3.500 nens i nenes en situació de risc. L’Institut Ronaldinho Gaúcho compta amb un àrea de 11,7 hectàrees, va entrar en funcionament al març de 2007 i ara ja funciona perfectament.


Cristiano Ronaldo és un altre exemple de jugador que malgrat la seva xuleria, ha participat amb molts actes benèfics i ha pagat molts tractaments mèdics. Hi havia un nen que es deia Erik i tenia 10 mesos però patia una malaltia anomenada displàsia cortical que li provocava 10 atacs epilèptics cada dia. En Cristiano Ronaldo quan va assabentar-se de la història va decidir pagar-li el tractament que costava 60.000 euros.
També fa uns dies 3hi va haver un terratrèmol a Nepal i Cristiano va demostrar un cop més la seva solidaritat donant 7 milions d’euros per ajudar a reconstruir les cases de tots els ciutadans del país.


Els jugadors a vegades son xulos i prepotents però que ells també han sigut persones amb dificultats econòmiques i a l’hora de ser solidaris són els primers que es deixen una part del sou per poder ajudar els mes desfavorits ja que no volen que altres no puguin gaudir d’una vida que tothom mereix amb uns certs mínims.


Ronaldinho donant 700.000 euros a una fundació



Cristiano Ronaldo amb els nens d’una funadació.
David Úbeda
Yohanes Carreres

6 comentaris:

  1. Molt bona feina per a mi el millor de tots.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. He aprés coses noves, és molt ineressant.

    ResponElimina
  4. Molt bona feina, perquè despres diguin qu en el futbol no hi ha respecte.

    Molt bé.

    ResponElimina
  5. Ronaldinho Gaucho és molt solidari amb la gent que no té diners, com Cristiano Ronaldo; és molt interessant aquest tema.

    ResponElimina