18 de maig 2015

XXI TORBADA DE CORALS DE SECUNDÀRIA


El 15 d’abril de 2015 l’INS Santiago Sobrequés va participar, juntament amb altres centres de les comarques gironines, a la XXI Trobada de Corals de Secundària que va tenir lloc a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona. A mesura que anaven entrant els cantaires, l’orquestra de joves del Conservatori ocupava els seus llocs a l’escenari.

Coral de l'institut S. Sobrequés
El programa de la trobada va consistir en un assaig previ dirigit pels directors Lluís Caballeria i Constantí Sotelo, l’impulsor de l’esdeveniment i ànima de la trobada, que en diferents ocasions del concert va manifestar el seu gran amor per la música i pel jovent . El repertori constava de sis cançons: Himne de la infància, Quan tot s’enlaira, Himne dels pirates, Segadors, Cant de la trobada, L’hora dels adéus. L’orquestra va interpretar de l’obra Peer Gynt, En el palau del rei de la muntanya per mostrar el timbre de cada família d’instruments.

Una presentadora introduïa cada cançó basant-se en els articles dels drets dels infants, que es van fer servir com a fil conductor per enllaçar les diferents peces. El cor, format per uns nou-cents joves, ocupava gairebé tot l’aforament i s’aixecava per interpretar-les. L’Himne de la infància va prendre una rellevància especial, ja que la Generalitat ha aprovat els Drets dels Infants i Joves per tal que siguin respectats, escoltats i estimats, i puguin rebre una educació i la seva salut sigui preservada.

Els divuit centres van rebre un diploma de participació i seguidament es va interpretar L’hora dels adéus, donant-nos les mans en acte de germanor, com es fa tradicionalment.

L’alumnat del nostre centre que hi va participar en fa una valoració molt positiva, per l’emoció que els va generar el fet de cantar plegats i pels valors humans que s’hi van mostrar.




  Publicació Arnau Ferreiro


5 comentaris: