27 d’abr. 2015

EL MOCADOR, UN TEMA D’ACTUALITAT

Fa uns dies va passar un conflicte entre una mare i la seva filla musulmanes. La notícia sortia al diari i em va cridar l’atenció perquè la mare va obligar la seva filla a posar-se el mocador, però la filla no va voler i la mare la va maltractar d’una manera molt cruel.


El tema del mocador en la dona musulmana és  ara molt actual i genera divisió d’opinions
D’una banda, hi ha gent a favor que la dona porti el mocador  només si ho vol i no pas obligatòriament, perquè portar-lo ha de ser un acte voluntari s’ha de  triar amb tota la llibertat. Són els que estan a favor de la integració de la dona en el món laboral i que el fet de portar-lo pot generar complicacions, fins i tot al Marroc si una dona vol treballar de policia  se l’ha de treure per força. També són els partidaris  que la dona pot arribar molt lluny, amb els seus estudis, el seu esforç… Avui en dia la dona ha arribat a ser: professora, policia, presidenta, està present a la política, pilot d’un avió, tren,etc. I tot això ho ha fet sense la necessitat del mocador. El fet de ser respectada o no ve donat per unes altres accions.
Per altra banda, segons l’Alquraà, el vel serveix per no mostrar les parts del cos de la dona, per no cridar l’atenció als homes, per donar una imatge de bona noia i per ser també respectada i, per tant, els homes que pensen així obliguen les seves esposes, germanes o filles a portar-lo.
Però els homes, en canvi, no han de portar ni mocador ni s’han de cobrir, ja que a l’Islam l’home és la glòria de Déu i la dona és la glòria de l’home. Així doncs, sembla que el respecte es guanya de manera diferent segons el sexe.
Amb vel o no, tapada o ensenyant la cara, la dona musulmana ha endegat un camí cap a la integració, la cultura, el treball, els estudis que ens sembla imparable i que serà així com es guanyarà el respecte i el seu lloc en la societat.

Salma Bouzaidi

3 comentaris:

  1. M'ha agradat molt l'article, crec que és interessant i tothom hauria de llegir-lo per poder saber exactament per què es porta i per què hi ha tanta discussió per aquest tema.

    ResponElimina
  2. ''Però els homes, en canvi, no han de portar ni mocador ni s’han de cobrir, ja que a l’Islam l’home és la glòria de Déu i la dona és la glòria de l’home. Així doncs, sembla que el respecte es guanya de manera diferent segons el sexe.''

    Mentira podrida! Està molt bé l'article però estic en contra d'aquesta part Salma. La Glòria de Dèu no és l'home, i la dona no és la glòria de l'home. Això és erroni. Segons l'Aquraa ELS DOS SEXES SON IGUALS DAVANT DE DÈU, per tant, crec que hauries de canviar això per què la gent no malinterpreti o insulti l'Islam sense saber.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina