23 de març 2015

EEYP ALS ALPS



Del 21 al 27 de febrer, set alumnes de l’institut vam anar a Davos (ciutat de Suïssa) per participar en una trobada de l’EEYP. Com que Davos és un lloc molt saludable, ja que es troba als Alps, es va decidir que el tema general seria la salut. Alguns ja havien participat altres vegades en aquest projecte, però per a altres era la primera vegada i no sabíem amb què ens trobaríem.



El dissabte 21, un cop vam arribar a Davos, ens vam adonar de la bellesa dels Alps, i és que vam tenir la sort d’anar a una ciutat on teníem les muntanyes nevades a dues passes de l’interna
El dia següent, va tocar començar la feina. Després d’una presentació, ens vam posar per comitès i vam fer algun joc per tal de trencar el gel. A cada comitè hi havia un alumne de cada país, com per exemple Suïssa, Irlanda, Bèlgica, Alemanya, Holanda, Itàlia… Evidentment, la llengua vehicular era l’anglès, però un anglès molt diferent del que aprenem a les aules: l’anglès real. Els dies següents vam continuar amb el treball, que era fer una resolució per intentar solucionar un tema. A vegades es feia difícil trobar solucions per a segons què, però per sort , amb la cooperació de tots, acabàvem trobant una via per resoldre-ho.
I, sense adonar-nos-en, el gran dia va arribar: l’Assemblea General. Tots els participants, vestits de manera molt formal, ens vam dirigir al lloc on es faria el congrés. Llavors, cada comitè presentava la seva resolució, a partir d’un discurs, i després de ser “atacats”, passàvem al debat, segurament la part més interessant, ja que cada comitè podia dir el que pensava d’aquella resolució.
Malgrat el que poden pensar molts, no tot va ser feina. El primer dia hi va haver un sopar especial amb menjar típic de cada país, vam fer un tour per la ciutat, vam anar a la bolera o a la piscina… El que més em va agradar va ser que el dia de l’Assemblea General ens van portar a sopar a un restaurant a dalt de la muntanya, ja que va ser una experiència única.
He de dir que al començament no va ser fàcil, sobretot perquè havíem d’utilitzar una llengua que no parlem amb freqüència. Tot i això, aviat ens hi vam acostumar i l’últim dia ja no volíem marxar, perquè havíem trobat la comoditat.
No sé si repetiré aquesta experiència, però sí que tinc clar que m’ho vaig passar molt bé i vaig conèixer molta gent. Us animo a tots a participar-hi, perquè no només practiques l’anglès, sinó que viatges.

Ivet Cano Boada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada