5 de març 2014

DIVERGENT



“Divergent” és la primera entrega d’una trilogia de ciència ficció  de l’escriptora d’Estats Units Veronica Roth, ubicada en una futura Chicago. Aquesta ciutat estaria dividida en cinc districtes (que en el llibre s’anomenen faccions) segons la manera d’actuar de les persones. N’hi ha cinc: Franquesa, Erudició (intel·ligència) Amistat, Intrepidesa i Abnegació (generositat).
“Divergent” tracta d’una noia que no encaixa en cap facció sinó que és divergent; és a dir que té qualitats de diferents faccions alhora, en definitiva és més humana.
La Beatrice Prior (Tris anomenada més tard) es va criar a la facció d’Abnegació. Ella se sent sola perquè en la seva facció ningú pensa com ella. Quan la Tris fa disset anys assisteix a la prova d’actitud, com cada adolescent que fa disset anys, on determinen a quina facció pertany cadascú.  La prova consisteix a adormir els adolescents amb un líquid somnífer que provoca simulacions que semblen reals . En la primera prova Tris s’adona que no són reals i aconsegueix manipular les simulacions, és en aquell moment quan s’adona que és divergent ja que una de les qualitats dels divergents és manipular les simulacions de la prova d’actitud. Això resulta perillós perquè tots els divergents descoberts han mort en mans dels espies de la facció de la intrepidesa. En conseqüència, Tris s’ha d’amagar per sobreviure.

                                   Abderraouf Badi, Arnau Ferreiro i Maria Hidalgo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada